Varkenspestepidemie (ASF)

In China woedt een hevige epidemie van Afrikaanse varkenspest (ASF) waardoor het land grote partijen vlees uit Europa invoert.

Dat resulteert in:

  • een snelle en sterke stijging van de varkensprijs over heel Europa (+/- 30%)
  • een nog sterkere stijging van de prijs voor versneden varkensvlees.

Het risico is helaas niet denkbeeldig dat, in deze onzekere tijden, die trend buiten onze wil om gedurende een langere periode aanhoudt, met als gevolg een verhoogde volatiliteit.

Bidfood recht evenwel de rug en doet er alles aan om ervoor te zorgen dat die ontwikkelingen een zo gering mogelijke invloed hebben op de markt en op onze prijzen. Helaas kunnen we niet alle prijsstijgingen voor grondstoffen opvangen.

We willen ons uiteraard ook houden aan de noodzakelijke normen wat betreft onder meer de voedselveiligheid en ook dat kan leiden tot extra kosten.

Samen met de leveranciers stelt Bidfood alles in het werk om ervoor te zorgen dat u onder de best mogelijke omstandigheden kunt worden bevoorraad.

Wij zijn ons bewust van de gevolgen van deze uitzonderlijke epidemie en willen solidair blijven met elke schakel in de keten van de sector om hun levensvatbaarheid niet op de helling te zetten en u tegelijkertijd de beste oplossingen te bieden.

Voor nadere informatie kunt u uiteraard steeds terecht bij uw Bidfood Bestfood-contactpersoon.

Geef een reactie

C&C Beringen

Lochtemanweg 10
3580 Beringen
Tel: +32(0)11/45 85 45
Email: info@bestfood.bidfood.be

C&C Maasmechelen

Scheepstraat 10
3630 Maasmechelen
Tel: +32(0)89/77 46 04

Klik hier voor de openingsuren

Ivomatec

Lochtemanweg 10
3580 Beringen
Tel: +32(0)11/45 85 55

Klik hier voor de openingsuren